Een nieuwe generatie OUDERENZORG in Lanaken

27/07/2016 10:20:00

Artikel magazine 'Attent' mei 2017

Met de nieuwe woonzorgcampussen WZC Bessemerberg en het gloednieuwe gebouw in het centrum van Lanaken, zet vzw Huize Sint-Anna de stap naar een nieuwe generatie ouderenzorg.

Begin oktober opent het nieuwe woonzorgcentrum in het hartje van Lanaken, ter vervanging van het huidige rusthuis.

Het nieuwe gebouw krijgt een nieuwe naam, WZC Ludinaca. Dit is het resultaat van een naamgevingswedstrijd onder het bestaand personeel van Huize Sint-Anna vzw. Ludinaca is de oudst gekende schrijfwijze van de gemeentenaam en dateert uit 810.

In het nieuwe gebouw wordt een globaal aanbod van seniorendiensten samengebracht. Dit gaat van comfortabel in gezelschap samen leven, permanent wonen met de nodige zorg, tijdelijk wonen met het oog op rust of revalidatie, eventuele crisisopvang, tot deelname aan vrijetijdsbesteding één of meerdere dagen van de week of gewoon even langskomen voor een bezoek en een tas koffie met vrienden of bekenden.

Huize Sint-Anna wil hiermee een ontmoetingsplaats zijn met een comfortaanbod en zorg tegen betaalbare en aanvaardbare prijzen. We streven naar een toegankelijke, transparante dienstverlening gebaseerd op all-in formules, zonder supplementen.

Netwerken vormen een belangrijke schakel als aanvulling van ons dienstenaanbod om de juiste zorg en service te bieden aan al onze bezoekers. Deze samenwerking met gespecialiseerde diensten en organisaties verrijkt onze werking. Huize Sint-Anna is lid van Zorgnet, Pallion, netwerk dementie, CGG, 2zen, LPWO, OPZC, Adidi en andere.

Op die manier zoeken we samen naar de beste oplossing op de juiste plaats en door meest geschikte dienstverlener.

Huize Sint-Anna beschikt in totaal over 225 woongelegen voor ouderen waarvan 10 verblijfseenheden voor koppels en 16 woongelegenheden voor erkend kortverblijf (10 in BSB, 6 in HSA).

Mogelijkheid tot dagopvang is er in beide vestigingen, 15 bezoekers in het centrum (DVC De Annamoon) en 10 in Bessemerberg (Noah), deze laatste georganiseerd samen met Familiehulp.

De eigen keuken levert dagelijkse verse maaltijden met mogelijkheid tot aanpassing en individuele keuzes. Sinds 2014 behaalde Huize Sint-Anna met haar keukendiensten een Smiley bij het FAVV.

Voor meer informatie over onze dienstverlening, ons aanbod,  het nieuwbouwproject, over prijszetting of algemene inlichtingen over zorg kan u ons dagelijks bereiken in WZC Bessemerberg 089/71.03.60 (soc.dienst.bsb@huizestanna.be) of in WZC Ludinaca 089/72.13.12 (soc.dienst.hsa@huizestanna.be)

Bekijk ook onze vernieuwde website  www.huizestanna.be